Translate

fredag 11 oktober 2013

Barn i världen

Ingen har väl kunnat undgå att det är dags för Världens Barn igen, och ikväll sänder SVT den stora insamlingsgalan.

Världens Barn är Radiohjälpens största kampanj och involverar en stor del av det ideella Sverige. Närmare 45.000 frivilliga är engagerade samtidigt som Sveriges Television och Sveriges Radio uppmärksammar kampanjen.

2012 års insamlingsresultat blev 83,8 miljoner kronor! Pengarna brukar ramla in genom en mängd olika jippon, men de största summorna kommer nog in via bössinsamlingar, telefonsamtal och sms. De fördelas sedan mellan 21 olika hjälporganisationer. Inget tyder väl på att årets resultat kommer att bli sämre än så.

Föreningen Basundharas Vänner har inte på långa vägar lika stora muskler som Radiohjälpen. Vi lottar varken ut fotbollsresor till Zlatan eller middagar med Carl-Jan, men under tio års tid har vi ändå i egen regi lyckats skicka sammanlagt 156.000 kronor till några av världens barn, bosatta i Odisha. Och inom kort kommer vi att skicka ytterligare 50.000 kronor. Alla gåvor går oavkortat till bistånd.

Vi har ingen möjlighet att låta er ringa eller sms:a in era bidrag, så det krävs en liten ansträngning från er sida. Vi är alltså lite "old fashioned", men jag hoppas att detta inte hindrar er från att skänka en slant.
TACK PÅ FÖRHAND!


PS. Betalar ni medlemsavgift och bistånd samtidigt är det viktigt att ni anger det


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar