Translate

onsdag 22 januari 2014

Rapport från Aurobindo Integral School

I samband med att vi skickade det senaste biståndet på 50.000 kronor, skickade jag med en uppmaning om att vi förväntade oss en redovisning över hur pengarna skulle komma att användas.

Ganska snart fick jag svar från Dr. Snigdha Biswali, tillförordnad förtroendeman på skolan och han skrev följande;

"Hej Laila!

Vi startade skolan den 18e juni 2010, med avseende att tillhandahålla en grundläggande utbildning för de barn på Basundhara som av olika anledningar inte blivit adopterade. Dessa barn är helt, eller delvis föräldralösa. Av olika anledningar har de inte fått tillträde till vanlig undervisning på grund av ålder eller andra sociala- och mentala faktorer.

Alla barnen bor på samma område som kvinnohemmet, men nu i två separata byggnader. En för pojkar och en för flickor, totalt 50 barn.

I oktober flyttade vi in skolan i den nya byggnaden som delvis är färdig. Byggnadsarbetet gör stora framsteg. Här har vi skapat en stor lekhall speciellt för förskolebarnen. Vår plan är att inreda och dekorera denna hall med lämplig utrustning och anpassade läromedel.

Förutom detta är vår enda avsikt att ge dessa barn, som förlorat så mycket i livet, en glädjefull och normal barndom. Indirekt hjälper och stärker detta deras karaktär.

Er support och omsorg är berömvärt och hjälper oss att uppfylla alla drömmar vi har för dessa barn.

För min och mina kollegors räkning, framför jag vårt hjärtliga tack till dig och dina vänner för er godhet. Jag kommer att skicka både rapport och foton som visar hur vi använt pengarna. Lekstugan som ni föreslog att vi kunde köpa, finns varken här i Cuttack eller i Bhubaneswar. Jag ska leta vidare i Mumbai.

Förutom detta har vi öppnat ett skrädderi för de barn som under dessa år inte visat några framsteg, eller något intresse av skolan. Det har varit igång ungefär en månad, och glädjande nog ser vi redan hur talangfulla dessa barn är.

Barnen mår bra och är fullt upptagna med sina studier och andra aktiviteter. Vi kommer att ha vår årliga sport- och skolpicknick. Den kommer att gå till Nandan Kanan, ett berömt zoo i Bhubaneswar.

Jag är övertygad om att era pengar kommer att göra skillnad för dessa barn.

Stort tack och varma hälsningar

Snigdha"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar