Translate

torsdag 6 februari 2014

Alla hjärtans dag!

Den 14 februari firas i stora delar av världen Alla hjärtans dag, eller Saint Valentine's day.


Det finns flera olika sägner om varför vi firar dagen, men man vet att den har sitt ursprung i traditioner som uppstod runt helgonet Sankt Valentin i medeltidens England och Frankrike.

Kopplingen till romantik och kärlek tror man uppstod genom en folklig föreställning om att fåglar i mitten av februari sökte och fann sin partner.

 

Tidigt uppkom en sed att skriva dikter och brev till sin käraste. Under sent 1800-tal blev tryckta Valentinkort populära, ofta utsmyckade med sidenband och spetsar.

I Sverige infördes dagen av kommersiella skäl på 1960-talet. En undersökning visar att idag är det ungefär 55 % av befolkningen som firar den. Blommor, och då särskilt röda rosor, är den vanligaste gåvan tätt följt av en middagsbjudning.


Vill du uppvakta din käresta på ett lite annorlunda sätt föreslår jag att du laddar hem vårt gåvobrev, speciellt framtaget för denna dag. Texten säger "På alla hjärtans dag ger jag bort en gåva som visar omtanke om både dig och utsatta barn i Indien". Det smäller högre än både rosor och mat!


Här hittar du gåvobrevet för utskrift   > Gåvobrev

Sätt in din gåva på Pg 29 26 28-5, och märk med "bistånd"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar