Translate

måndag 24 mars 2014

Inte bara bistånd

Föreningen Basundharas vänner har två syften. Det ena är naturligtvis biståndsarbetet, som jag har berättat en hel del om.

Föreningens andra syfte är den sommarträff som vi arrangerar en helg i juli varje år, runt om i vårt avlånga land. Tanken med träffen är att den ska främja gemenskapen mellan barnen, ungdomarna och de vuxna.Gruppfoto 2013 på Ulvön i Bohuslän

Här är några röster från medlemmarna;


"Vi åker till träffen för att få träffa alla fina barn och vuxna. Dessa möten ger oss en känsla av samhörighet och en rikedom som är guld värd. Vi är alla fyra alltid alldeles berusade av glädje efter varje träff."

"Träffa andra familjer i samma situation, utbyta erfarenheter och hoppas på att vår son (när han blir äldre) känner att han har ett bra kontaktnät."

"För att våra barn ska skapa sig ett kontaktnät som de ev. kan ha nytta av på ”gamla dar”. Som grädde på moset får vi föräldrar träffa gamla och nya vänner som vi kan dela minnen och erfarenheter med."


Trosa Folkhögskola 2004

"Jag sjunger vidare på samma verser som ni ovan, tycker har fått med samma saker som jag anser är anledningen till att vi åker på träffarna. Kort sagt: Kul att träffa gamla och nya vänner för både barnen och de vuxna."

"Det bästa med träffen är ju att få träffa alla igen och att få nya vänner (både för stora o små)."

"Vi åker på sommarträffar för att träffa alla de barn och vuxna vi nu och för alltid känner en stor samhörighet till via Basundhara och Indien. Sommarträffarna är ett forum för att lyfta fram och hylla den del av våra barns historia som är knuten till Indien och Bas. Sommarträffarna är även ett sätt att knyta kontakter för nuvarande och framtida behov där samhörigheten till Indien kan spela avgörande roll."


Gruppfoto 2009 i Strömstad
Nu är det hög tid att anmäla sig till sommarens träff 18-20 juli, som hålls på Väddö utanför Norrtälje i Uppland.


Här hittar ni mer info om Turistgården Haga Bed & Breakfast http://www.turistgardenhaga.se/

Och här kan ni läsa om hur ni anmäler er http://basundhara.se/sommar14/

Vi ses väl?!  :o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar