Translate

lördag 30 augusti 2014

Filmtips

Jag har ännu inte sett någon av dessa filmer, men vad jag kan läsa mig till har de fått fin kritik. Båda med smak av Indien.

The Lunchbox

Ett misstag kan vara det bästa som hänt dig! The Lunchbox är en underbar feelgood-film som har fascinerat människor världen över med sin originalitet och värme. I Mumbais intensiva storstadsmyller sammanför en fellevererad lunchlåda två mycket olika öden. Den lite småsura och pensionsmogna änklingen Sajaan tar av misstag emot den lunch som hemmafrun Ila har förberett till sin man. Den himmelska måltiden blir början på en humoristisk och rörande brevväxling. Sajaan och Ila finner en efterlängtad vänskap där de kan ge uttryck för sina innersta tankar, drömmar och sorger och som hjälper dem att se och uppskatta de ljusa stunderna i livet.


Källa: kritiker.se


100 steg från Bombay till Paris

Klicka på bilden för att förstora.
Helen Mirren är en av skädespelarna


Lasse Hallström är tillbaka med dramat 100 steg från Bombay till Paris. Filmen utspelar sig i södra Frankrike där en nyinflyttad indisk familj öppnar en indisk restaurang bara 100 foot från en restaurang belönad med en stjärna i Michelin-guiden. En kulinarisk kamp påbörjas mellan restaurangerna och utmanar familjekänsla, lojalitet och kärlek. Filmen är baserad på boken "En fransk curry - 100 steg från Bombay till Paris" av Richard C Morais. Premiär den 14 september.Källa: svd.se
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar