Translate

fredag 15 april 2016

Ett tack även från skolan

Som årsmötet beslutade skulle 80 % av föreningens 40.000 kronor gå till Sri Aurobindo Integral School. Så här skriver Snigdha Biswal, rektor på skolan:

På skolans vägnar vill jag härmed framföra vår uppriktiga tacksamhet till våra vänner i Sverige, som så välvilligt bidrar till vår verksamhet. Eftersom det återstår en massa markarbeten runt skolan och internatet, kommer detta bidrag att finansiera det. Jag kommer att hålla er informerade om hur arbetet går framåt.

Jag bifogar ett par foton från Internationella Kvinnodagen och Holi (färgernas fest) som vi firade på skolan.

Med vänlig hälsning
Snigdha


Holi - färgernas festKvinnodagen uppmärksammades


Holi är färgernas festival, där ingen går säker för det färgade pudret (gulal) som är uppblandat med vatten.
Holi är från början en festival för god skörd och fertilitet för landskapet men firas nu mest symboliskt i åminnelse av en legend ur den hinduiska mytologin. Myten berättar om en förmäten kung som tar illa vid sig när sonen Prahlada tillber Vishnu. Kungen försöker döda sonen flera gånger men misslyckas varje gång. Till slut sitter kungens syster Holika, som sägs vara immun mot eld, med pojken i en stor eldbrasa. Pojken lyckas emmellertid fly oskadd medan hans faster bränns till döds.


Detta är anledningen till de eldar som tänds vid den här tiden.

Den här livliga festivalen knyts också samman med den odödliga kärleken mellan Krishna och Radha. Härav är Holi spridd över 16 dagar i Vrindavan och i Mathura, de två städer som Krishna kände stor tillhörighet till.

Holi firas inte bara med färgat vatten och eldar utan också med stora processioner ackompanjerade av folksånger, danser och en allmän känsla av lössläppt livsglädje.
Holika bränns kvällen innan holi.

Källa: Indien.nuInga kommentarer:

Skicka en kommentar