Translate

torsdag 18 augusti 2016

Hälsning från Snigdha

Bara ett par dagar efter mitt inlägg om Sommarträffen 2016 fick jag ett mail från Snigdha, rektor på "vår skola". Hon hade läst inlägget fyra gånger (på svenska) och med hjälp av bilderna gissade hon att det handlade om vår träff, att vi hissat den indiska flaggan, dansat Bollywooddans och sålt hantverk från Pipli.

Vi är så glada att ni fortsätter att träffas, trots era fullbokade almanackor, och att ni tänker på oss. Även om avståndet är långt känner vi att det finns starka band mellan oss.

Barnen på skolan har det bra. En ny termin har startat och de är nu fullt upptagna med sina studier och med olika kursplaner. Fyra flickor har deltagit i en teckningstävling bland skolor i Odisha, organiserad av Läkarföreningen. En av flickorna vann ett pris som delades ut på det eleganta hotellet Mayfair Lagoon i Bhubaneswar, i samband med att kända läkare hade samlats. Det var en minnesvärd upplevelse för henne och lärarna som följde med som stöd.


Lobbyn på Mayfair Lagoon
Inomhuspoolen på Mayfair Lagoon

Nu är regnperioden över och vi planerar för att bygga en mur eller fler rum på internatet för att rymma fler elever. Det kommer att kosta mycket pengar, men vi har beslutat att starta upp i alla fall ett av projekten och genomföra det i den takt vi klarar av.

Internatet under uppbyggnad 2011


Hoppas att din familj mår bra, och sänd mina varma hälsningar till alla medlemmar i föreningen Basundharas vänner.

/Snigdha
Vill DU vara med och stödja byggandet av en skyddsmur och fler rum för barnen?

Pg 29 26 28-5

Inget bidrag är för litet

Ingen kan göra allting men alla kan göra nåntingPS. Jag har nu visat henne översättningsfunktionen så hon slipper gissa sig fram till vad det är vi pysslar med här i Sverige.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar